background

Με δύναμη από τη Μεσσηνία

Θελήσαμε να κρατήσουμε τη ζωή μας απλή και ουσιαστική. Αποφασίσαμε να ζήσουμε και να δραστηριοποιηθούμε στη Μεσσηνία. Αποκτήσαμε τις απαραίτητες γνώσεις για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε προϊόντα ανώτερης ποιότητας. Αγαπάμε το φραγκόσυκο για τη γεύση και τις ιδιότητές του. Αναπτύξαμε τη Fragorita με δημιουργική έμπνευση και συνέπεια.

Ο ΚΑΡΠΟΣ
Συνυφασμένο με το ελληνικό καλοκαίρι, γνώριμη εικόνα –και αγαπημένη νοστιμιά- σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, το φραγκόσυκο είναι μια συναρπαστική γευστική εμπειρία. Ζουμερό, γεμάτο φρεσκάδα, εξωτικό και ταυτόχρονα οικείο, το φραγκόσυκο δεν είναι όμως μόνο ένα comfort food που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα απολαμβάνοντας τη γεύση του· είναι επίσης ένα superfood, μια υπερτροφή με απίστευτες ιδιότητες για τον οργανισμό, που έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης σε ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια. Το φραγκόσυκο είναι ένα δώρο της φύσης για καλή υγεία και καθημερινή ευεξία.

“ Θελήσαμε να προσφέρουμε ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό κομμάτι της Μεσσηνίας σε όσους επιλέξουν να το δοκιμάσουν. Η Fragorita είναι τα καλοκαίρια στο χωριό· ανεμελιά, φιλοξενία, εκλεκτά φιλέματα… Το φραγκόσυκο είναι μεσσηνιακή εμπειρία. Θελήσαμε να την αναδείξουμε και να τη μοιραστούμε.”

-Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Β-καροτίνη
-Ενισχύει τον οργανισμό με 17 πολύτιμα αμινοξέα
-Είναι πηγή ασβεστίου, καλίου, σιδήρου και χαλκού.
-Είναι αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες.
-Προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα από το οξειδωτικό στρες εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.
-Μειώνει την ολική χοληστερόλη και προλαμβάνει καρδιαγγειακές παθήσεις.
-Όπως κι αν καταναλωθεί, ως φρούτο, μαρμελάδα ή χυμός, κατεβάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, με θεραπευτική επίδραση στον Διαβήτη τύπου 2.
-Το μαγνήσιο, τα φλαβονοειδή και η ταυρίνη που περιέχει βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.
-Το ιχνοστοιχείο Σελήνιο προστατεύει το νευρικό σύστημα.
-Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η κατανάλωση των φρούτων του ή χυμού φραγκόσυκου προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της μέθης! Ο κατάλογος με τις ευεργετικές ιδιότητες του φραγκόσυκου δεν έχει τέλος!

Ενδεικτικά άρθρα και μελέτες για τη δύναμή του θα βρείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Έλενα Μποζαντζή, Γιάννης Καποδίστριας, Γιώργος Μπλέκος: Η Fragorita έγινε επιχειρηματική πράξη από τρεις νέους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο και το αντικείμενό τους. Ο Γιώργος είναι καλλιεργητής φραγκόσυκου, γνώστης και λάτρης της πολύτιμης υπερτροφής και οδηγός στην ανάπτυξη και βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειάς του. Η Έλενα και ο Γιάννης είναι το ζευγάρι πίσω από την απολαυστική «Mamellada», την ετικέτα που απογείωσε τις μεσσηνιακές πρώτες ύλες σε τσάτνεϊ υψηλής γαστριμαργικής αξίας με πολλούς πιστούς φίλους. Οι τρεις τους ένωσαν δυνάμεις και τεχνογνωσία για τη Fragorita: Προϊόντα φραγκόσυκου ανώτερης ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και έμφαση στην ανάδειξη της φυσικής υπεροχής τους. Ήπια επιχειρηματικότητα, στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας, με στόχο την καλή ζωή και υγεία.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα μελετήσαμε σε βάθος. Τα σχεδιάσαμε στις λεπτομέρειες. Εξασφαλίσαμε την ποιότητα που επιθυμούσαμε και παρουσιάζουμε τα πρώτα τρία προϊόντα φραγκόσυκου Fragorita:
Fragorita Χυμός φραγκόσυκου σε ατομικό μπουκάλι 200ml
Fragorita Συμπυκνωμένος χυμός φραγκόσυκο 200ml
Fragorita Μαρμελάδα φραγκόσυκο 250ml
Τα προϊόντα Fragorita τυποποιούνται σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, δεν περιέχουν χημικά και χρώματα, φτάνουν στον καταναλωτή με σφραγισμένο καπάκι ασφαλείας και αναγράφουν στη συσκευασία τους τη διατροφική τους αξία. Fragorita Για να απολαμβάνουμε τις πολύτιμες ιδιότητες του φραγκόσυκου όλον τον χρόνο!